Ingredienser

Receptet är för fyra personer och inspirerat av GP.se

Balsamicosås

½ st finhackat äpple

2 st finhackade vitlöksklyftor

2 st finhackade schalottenlökar

2 msk smör

2 msk socker

2 dl rött vin

1 msk balsamvinäger

1,5 msk koncentrerad viltfond

2 dl vatten

1 msk grädde

½ msk maizena

Salt och svartpeppar

Äpplesalsa

2 st syrliga äpplen

1/2 st finhackad chili, t ex spansk peppar

5 cm finhackad färsk ingefära

Saften av 1 apelsin

Salt och svartpeppar

Vildsvinsrullader

1 st finhackad gul lök

125 g rökt, rimmat sidfläsk

½ dl hackade aprikoser

75 g grovriven västerbottenost

½ tsk salt

½ tsk svartpeppar

700 g vildsvinsfilé skuren i tunna skivor

Smör att steka i

Jordärtskockspuré

300 g skalade jordärtskockor

300 g skalad potatis, mjölig sort

0,5 dl grädde

½ - 1 dl mjölk

2 msk smör

Salt

Gör såhär

BALSAMICOSÅS

Hetta upp en kastrull med smör och socker. Fräs lök och äpple i smöret tills de mjuknar något. Häll på vinet, balsamvinägern, viltfond och vatten. Låt sjuda utan lock tills såsen kokat ner till hälften. Rör ut maizenan i grädden och vispa ner i såsen. Koka upp igen och smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt lite socker. Du kan förbereda såsen och förvara den i kylskåp, för att sedan bara värma upp den innan servering.

Äpplesalsa

Kärna ur och tärna äpplena. Blanda med chili, ingefära och apelsinsaft. Smaka av med salt och svartpeppar. Förvara i kylskåp fram till servering.

VILDSVINSRULLADER

Skär fläsket fint. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Fräs löken, fläsket och aprikoserna tills löken mjuknat och fläsket börjar få lite färg. Låt fyllningen svalna något och blanda sedan i den rivna osten. Smaka av fyllningen med salt och svartpeppar.


Banka ut och lägg fram vildsvinsskivorna. Om skivorna är väldigt små kan du lägga två skivor omlott. Lägg ca 2 msk fyllning på varje skiva, rulla samman och fäst med två tandstickor i trä eller knyt ihop med grillsnöre. Salta och peppra försiktigt runt om rulladerna. Hetta upp en stekpanna med hälften smör och rapsolja. Stek rulladerna runt om i 6-8 minuter på medelvärme. Sätt ugnen på 125 grader och låt rulladerna går färdigt i ugnen i ca 10 minuter.

JORDÄRTSKOCKSPURÉ

Skär potatisen och jordärtskockorna i mindre, lika stora bitar och koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och pressa genom en potatispress. Värm upp grädde och mjölk och vispa ner detta i potatis- och jordärtskockorna med hjälp av elvisp. Vispa hastigt till en slät och krämig puré och tillsätt slutligen smöret. Smaka av med salt.