Ingredienser

4 portioner

1 st rådjursstek

salt & peppar

vatten

1 burk viltfond

1 st gullök

4 st morötter

1 msk enbär

1 st köttbuljongtärning


Svampsås:

1 burk viltfond

1 dl vatten

2 dl grädde

1 dl mjölk

2 tsk majsstärkelse alt. vetemjöl

1 näve torkade trattkantareller


Gör såhär

Rådjursstek:

Vänd rådjurssteken i stekpannan med salt och peppar för att få en liten stekyta. Placera därefter steken i en kastrull och fyll upp med vatten så att det täcker steken. Tillsätt fond, grovt delad lök, morötter, enbär och köttbuljong. Låt koka ett par timmar och skär sedan i bitar.


Potatis:

Tvätta och koka potatisen i lättsaltat vatten.


Svampsås:

Koka upp fond, vatten och grädde, låt sjuda ca 5 min. Tillsätt majsstärkelsen alt. vetemjöl och rör om till önskad konsistens. Smula därefter ner en näve trattkantareller i såsen och låt koka ca 3 min till.


Servera steken med potatis, morötter, svampsås och gelé.