Ingredienser

För 4 personer

1 kg vildsvinskarré

15 st enbär

2 msk socker

2 tsk salt

2 dl rött vin

2 dl lingon

3 kvistar rosmarin

1/2 dl flytande honung

2 msk smör

salt och peppar

Gör såhär

Stöt enbären i en morten och blanda med socker och salt. Gnid in det i köttet och placera det i en kastrull alt. lergryta.


Tillsätt vin, hälften av lingonen och rosmarin. Ringla honung på köttet och lägg på locket.


Ställ in i kall ugn och sätt temperaturen på 150℃ Tillaga i ca 2 1/2 timme tills köttet är mört (innertemperatur 70℃)


Ta upp köttet, släng rosmarinkvistarna och häll skyn i en kastrull. Låt steken vila under lock ca 15 min.


Koka ihop skyn till en simmig konsistens. Sila av lingonen, vispa i smöret och rör ner resten av lingonen i såsen precis före servering.


Skär köttet i skivor och servera tillsammans med sås och potatis.