Ingredienser
För 4 personer
1 kg vildsvinskarré
15 st enbär
2 msk socker
2 tsk salt
2 dl rött vin
2 dl lingon
3 kvistar rosmarin
1/2 dl flytande honung
2 msk smör
salt och peppar
Gör såhär
Stöt enbären i en morten och blanda med socker och salt. Gnid in det i köttet och placera det i en kastrull alt. lergryta.
Tillsätt vin, hälften av lingonen och rosmarin. Ringla honung på köttet och lägg på locket.
Ställ in i kall ugn och sätt temperaturen på 150℃ Tillaga i ca 2 1/2 timme tills köttet är mört (innertemperatur 70℃)
Ta upp köttet, släng rosmarinkvistarna och häll skyn i en kastrull. Låt steken vila under lock ca 15 min.
Koka ihop skyn till en simmig konsistens. Sila av lingonen, vispa i smöret och rör ner resten av lingonen i såsen precis före servering.
Skär köttet i skivor och servera tillsammans med sås och potatis.